April 2018 - Tweede persbericht coalitie onderhandelingen

In het proces rond de vorming van een nieuwe coalitie hebben vertegenwoordigers van Gemeentebelangen afgelopen week gesproken met vertegenwoordigers van de partijen VVD, DUS! en Ons Uithoorn.

Dit naar aanleiding van de bijeenkomst van lijsttrekkers op 29 maart waarin besloten is dat Gemeentebelangen de formatie zou gaan leiden. Hierbij zal worden bekeken of het mogelijk is uit de vier grootste partijen een coalitie van drie partijen te formeren.

De gevoerde gesprekken zijn constructief verlopen en alle partijen zijn overeengekomen dat Gemeentebelangen, VVD en DUS! samen verder gaan praten over vorming van een coalitie van deze drie partijen. Deze coalitie zou het meest recht doen aan de uitslag van de verkiezingen, omdat de huidige coalitie werd beloond met twee zetels winst.

De komende week zal gestart worden met gesprekken over de invulling van de posities van de wethouders en met een nadere invulling van een coalitieakkoord.

Zodra inhoudelijk meer bekend is, zullen wij u hier opnieuw over informeren.

Vertegenwoordigers Gemeentebelangen
Herman Bezuijen