• Januari 2018 - Wereldprimeur voor De Kwakel

Januari 2018 - Wereldprimeur voor De Kwakel

Een wel heel bijzonder project door een burgerinitiatief in de Kwakel.

Twee inwoners, begaan met het reilen en zeilen in De kwakel, namen na de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei 2017 het initiatief tot het plaatsen van een soort "monument". Al 9 jaar wordt deze bijeenkomst georganiseerd in De Kwakel door scouting St. Joannes in het Egeltjesbos. Het zou aardig zijn als in het jubileumjaar 2018 dit monument er zou zijn. En dat is Berry Verlaan en Adrie van Kessel o.a. dankzij het Initiatievenfonds Uithoorn en De Kwakel gelukt. En hoe...

Deze twee initiatiefnemers hebben er de nodige moeite voor gedaan en zijn met een fantastische oplossing gekomen. Toen de officiƫle kastanjeboom bij het achterhuis van Anne Frank in 2010 gekapt moest worden, zijn pogingen ondernomen om de boom te vermeerderen Dit is fantastisch gelukt en na al die jaren zijn er nu kleinere boompjes ontstaan. Deze zijn voorzien van een certificaat van echtheid en worden uitsluitend beschikbaar gesteld aan initiatieven met een passende bestemming.

Uit onderstaand persbericht dat in samenwerking met de kweker is opgesteld blijkt dat De Kwakel hierin een wereldprimeur heeft.

Waar een klein dorp groot in kan zijn!