• Hans Bouma

Hans Bouma

Wethouder hans.bouma@gemeentebelangen.nl

Portefeuilles:
- Wonen (exclusief Ontwikkeling Kuil III)
- Woonomgeving
- Financiën
- Vastgoed
- Schiphol
- Milieu & duurzaamheid


In 2013 had ik een gesprek met Sjaak Verhaar die ik kende vanuit K.D.O. voetbal waar onze zonen samen in een team hebben gespeeld. Sjaak en ik hebben hen beiden regelmatig langs de lijn staan aanmoedigen. Tijdens dit gesprek kwam ook Gemeentebelangen ter sprake, een partij die ik ken vanuit mijn eerdere werkzaamheden bij U.B.A. Bouw in Uithoorn en als inwoner van Uithoorn en tegenwoordig De Kwakel.

Tijdens een van onze  gesprekken  gaf Sjaak aan dat de partij op zoek was naar mogelijke kandidaten voor wethouder. Gemeente Belangen schatte toen in dat er een grote kans was dat zij  in de coalitie zou komen en vroeg mij hierover na te denken. Na overleg met mijn vrouw, zij was immers al opgenomen op de verkiezingslijst , heb ik vol enthousiasme ja gezegd.

Deze vraag paste volgens mij uitstekend bij mijn interesse in politiek, mijn brede algemene kennis (ik houd erg van (historische) boeken lezen en actualiteiten programma’s kijken), mijn kennis en ervaring vanuit het bedrijfsleven en mijn wens om meer te doen voor onze leefomgeving en ons dorp. Daarbij realiseerde ik mij geen ervaring te hebben in de dagelijkse politiek maar ik heb tijdens de diverse gesprekken het volste vertrouwen gekregen in de ondersteuning van onze partij hierbij.

Van 1982 tot 2011 ben ik werkzaam geweest bij ontwikkelende aannemers in de woning- en utiliteitsbouw en heb daarbij nagenoeg alle functies vervuld binnen de bouw en project-ontwikkeling. Mijn carrière ben ik begonnen bij U.B.A. Bouw in Uithoorn en de laatste 10 jaar ben ik directeur geweest bij bouwbedrijven van Dura Vermeer in Rotterdam en Haarlemmermeer. In 2011 heb ik mijn eigen adviesbureau opgericht in de bouw- en interieurwereld , activiteiten die doordat ik wethouder ben geworden, nu zijn stilgezet.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Mijn hobby’s zijn naast het bouwen en het ontwerpen van interieurs, schilderen, muziek luisteren en boeken lezen. Ook ben ik in het bezit van een oldtimer. Inmiddels woon ik ruim 24 jaar in de gemeente Uithoorn.

Op donderdag 8 mei 2014 ben ik namens Gemeentebelangen geïnstalleerd als wethouder van onze gemeente met de portefeuilles financiën, wonen en leefomgeving (met als special Schiphol)..Deze portefeuilles sluiten uitstekend aan bij mijn vroegere werkzaamheden en bieden voldoende kansen om de gemeente vooruit te brengen en het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen te realiseren.Inmiddels vervul ik deze functie al weer ruim 3 ½ jaar met veel plezier en zou ik er graag voor de partij nog een volgende periode aan vast plakken.

Ik geloof in samenwerken, in openheid en in het nastreven van idealen. Idealen voor jezelf maar ook voor de omgeving waarin wij leven. Beide aspecten zijn verenigd in het coalitieakkoord en in het verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen. Als wethouder streef ik dan ook naar een open communicatie met de bewoners van Uithoorn waarbij de ingezette participatie een goed hulpmiddel kan zijn. In de huidige tijd van decentralisatie , teruglopende inkomsten vanuit de overheid, een ingezette samenwerking in DUO+ verband en een ambitieus (woning)bouw-programma vanuit het verleden is een nauwe samenwerking binnen het college, met de raad en met de burgers noodzakelijk.

Ik houd u graag op de hoogte.